Dierenrechtenclub wil verbod op draaimolenpaarden Efteling

Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) wil dat er afscheid genomen wordt van paarden en andere dieren in draaimolens inn pretparken zoals de Efteling. Volgens PETA vieren carrousels met een dierenthema de ‘uitbuiting van bewuste wezens’.

Beelden van dieren zouden kinderen het idee kunnen geven ‘dat dieren er alleen maar zijn voor ons amusement, terwijl ze net als wij angst, pijn, vreugde en liefde kunnen ervaren’.

“Kinderen leren door te spelen”, stelt de organisatie. “En als we ze leren om respect en compassie te hebben voor alle levende, voelende wezens kan helpen bij het creëren van een wereld die rechtvaardiger en barmhartiger is.”

Volgens PETA zouden beelden van dieren vervangen moeten worden door autootjes, vliegtuigen, ruimteschepen, vallende sterren, bezems, bulldozers en regenbogen.

Latest Posts

POpulair