Yusuf wil het woord ‘feestvarken’ nooit meer horen: ”Niet leuk voor ons”

Steeds meer mensen voelen zich de hele dag overal gekwetst door van alles en nog wat. Zo ook Yusuf die aanstoot neemt aan het woord ‘feestvarken’.

Het woord feestvarken wordt niet heel veel meer gebruikt, maar op verjaardagen wordt de jarige soms zo genoemd. Yusuf is dat zat. Hij is islamitisch opgevoed en vindt het anno 2024 niet meer kunnen dat het woord feestvarken nog gebruikt wordt.

Op Reddit schrijft hij: ”Wanneer ik dat woord hoor, vraag ik me af waarom er geen respect voor ons is. Wij mogen van ons geloof geen varkensvlees eten. Het zijn onreine dieren.”

Yusuf heeft het er klaarblijkelijk onzettend moeilijk mee. ”Als ik het feestvarken wordt genoemd, vat ik dat op alsof iemand mij beledigt. Het wordt tijd dat mensen respect krijgen voor ons geloof en daar ook rekening mee houden. Ik snap dat het onschuldig bedoeld is, maar mij doet het pijn.”

Onder de post regent het reacties. Veel mensen lachen Yusuf hard uit en vinden dat hij niet zo moeilijk moet doen. Er zijn slechts een aantal medestanders te vinden. Maar ja, zo begon het gedram rond zwarte piet ook.

Latest Posts

POpulair