Ken je deze iconische Nederlandse televisielegende nog?

Kun je je nog die zalige tv-avonden herinneren, met het hele gezin schaterlachen voor de buis? Zowel hier bij ons als aan de overkant van de oceaan, in Amerika, hebben we ons buikpijn gelachen met de meest hilarische televisieshows. Wat deze shows zo bijzonder maakte, was dat ze vaak als wat scherper en origineler werden bestempeld dan de comedyseries die tegenwoordig onze schermen sieren. Denk maar aan pareltjes zoals “Fawlty Towers,” “Friends,” de geweldige “Dick Van Dyke Show” en onze eigen Hollandse
Bart de Graaf, wat een icoon in de wereld van de Nederlandse media was dat! Als de grote man achter BNN, ofwel Bart’s Neverending Network, heeft hij in de jaren ’90 helemaal zijn eigen draai gegeven aan de manier waarop we naar tv en radio keken. Zijn charme en lef trokken met name de jeugd aan, die zich niet echt gehoord voelden door de meer gevestigde zenders.

“Bart Boos” was zo’n typisch programma van hem, satirisch en lekker controversieel. Het programma was een puntige aanklacht tegen de Nederlandse tv-wereld en deed dat met een gezonde dosis humor en uitdaging, om zo de aandacht te vestigen op belangrijke maatschappelijke thema’s. Het veroorzaakte nogal wat reuring maar werd echt een cultklassieker.
Meer op de volgende pagina!

Latest Posts

POpulair