Maxime Meiland doet officieel aangifte van verkrachting

Maxime Meiland heeft aangifte gedaan van verkrachting tegen de man die haar eerder beschuldigde van smaad en laster. De man, bijgestaan door advocaat Peter Schouten, deed in december aangifte tegen Meiland naar aanleiding van haar biografie “Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!”. Hierin beweert de realityster dat ze is verkracht door de man, hoewel ze zijn naam niet noemt.

De man, 29 jaar oud, beweert dat zijn omgeving weet dat Meiland op hem doelt en beschuldigt haar van aantasting van eer en goede naam. Hij beweert dat de seks met wederzijdse instemming plaatsvond. Meilands advocaat, Sébas Diekstra, verklaart dat de vermeende verkrachter zijn cliënt “obsessief en publiekelijk” heeft aangevallen, wat haar dwong deze stap naar de politie te zetten. Diekstra meldt ook dat een andere vrouw bereid is vergelijkbare ervaringen met de man te melden bij de politie, wat Meiland heeft gesterkt in haar besluit.

Het geplande kort geding tussen beide partijen, oorspronkelijk gepland op 19 januari achter gesloten deuren, is uitgesteld tot 16 februari op verzoek van beide partijen, aldus de rechtbank in Den Haag.

Latest Posts

POpulair