Politie Enschede rijdt jongen van 12 bewust van fiets

Een 12-jarige jongen op een fatbike had een bevel tot staandehouding genegeerd en deze had hij gekregen vanwege zijn opvallende rijgedrag. Dus besloten agenten om de jongen doelbewust van zijn fiets te rijden.

De jongen op de fatbike had een camera op zijn stuur en heeft de actie van de politie gefilmd en zodoende kwamen de beelden op het internet terecht. Op de beelden is te zien hoe de politieauto in een Enschedese woonwijk vanaf de rechter weghelft doelbewust naar de linkerkant stuurt, als hij de jongen in beeld krijgt. De agent remt, maar de fatbiker kan de auto niet ontwijken. Daarna is het beeld zwart en is alleen nog het geluid te horen.

De beelden gingen snel viraal op het internet en er werden zelfs foto’s verspreid van de agenten met daarbij de oproep om hun persoonsgegevens te delen. De politie reageerde zelf ’s avonds, rond 21 uur, met de waarschuwing dat ‘doxing’, het verzamelen of delen van andermans persoonsgegevens om die persoon te intimideren, strafbaar is. Ook geeft de politie een toelichting op het incident, want volgens de politie is het filmpje zoals vaak een fragment van een hele situatie.

De politie was aan Het Bijvank in Enschede vanwege een melding van overlast van onder andere vuurwerk. Ter plekke zagen agenten een jongen ‘met opvallend rijgedrag op een fatbike’. Hij werd gemaand te stoppen, maar negeerde die aanwijzing en fietste weg. Toen de jongen hem korte tijd later tegemoet reed, besloot de agent om met zijn auto de weg te blokkeren, om hem zo alsnog staande te houden, met de botsing tot gevolg.

Volgens de politie is er op het bureau met de 12-jarige jongen verder gesproken, ook zijn zijn ouders geïnformeerd. De fatbike bleek rij-technisch niet in orde en werd voor onderzoek in beslag genomen. De 12-jarige jongen is er met schaafwonden vanaf gekomen.

BEKIJK DE BEELDEN OP DE VOLGENDE PAGINA!

Latest Posts

POpulair