Politie Rotterdam waarschuwt voor hondenbrokken waar spelden in verstopt zitten.

Hondeneigenaren in Rotterdam-Lombardijen worden dringend gewaarschuwd door de dierenpolitie om extra voorzichtig te zijn tijdens wandelingen langs het Solonpad. Recentelijk zijn hondenbrokken met gevaarlijke spelden erin aangetroffen, wat een ernstig risico vormt voor de viervoeters.

Op 12 januari werden de met spelden doordrongen brokken ontdekt langs het Solonpad, in de nabijheid van de bibliotheek en het Huis van de Wijk. De dierenpolitie benadrukt de ernst van de situatie en roept hondeneigenaren op om extra alert te zijn tijdens het uitlaten van hun trouwe metgezellen in dit gebied. De spelden, die aanzienlijk van formaat zijn, zijn met opzet in de brokken gestoken, wat duidt op kwaadwillige opzet.

Tot nu toe heeft slechts één ongelukkige hond van deze met spelden doordrenkte brokken gegeten. Gelukkig meldt de dierenpolitie dat de betreffende hond het goed maakt. Desondanks benadrukken ze het belang van het voorkomen van verdere incidenten en vragen ze de medewerking van de gemeenschap.

De politie is actief op zoek naar getuigen of personen die informatie hebben over de verantwoordelijke dierenbeul. Het plaatsen van potentieel dodelijke voorwerpen in hondenbrokken is niet alleen een bedreiging voor dierenwelzijn, maar ook een strafbaar feit. Hondeneigenaren en voorbijgangers worden verzocht verdachte activiteiten te melden aan de autoriteiten.

Deze verontrustende gebeurtenis benadrukt het belang van samenwerking tussen gemeenschappen en wetshandhavingsinstanties om dierenmishandeling te voorkomen en daders ter verantwoording te roepen.

Latest Posts

POpulair