Geld pinnen gaat véél geld kosten: Dit ga je betalen.

In een digitale samenleving waarin steeds meer mensen de voorkeur geven aan elektronische betalingen, lijkt contant geld een langzame uitfasering te ondergaan. Recente bevindingen van De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland onthullen dat slechts twintig procent van alle betalingen nog contant plaatsvindt. Deze verschuiving heeft geleid tot veranderingen in het beleid van banken, die steeds meer kosten heffen op het opnemen van contant geld.

Traditioneel was contant geld een alomtegenwoordig betaalmiddel, maar nu nemen velen liever de zelfscankassa in de supermarkt dan in de rij te staan bij een fysieke medewerker. Desondanks blijft contant geld wettig betaalmiddel, hoewel het steeds meer wordt ontmoedigd door zowel banken als winkeliers.
Lees verder op de volgende pagina!

Latest Posts

POpulair