Hanna heeft Tanorexia: Ze kan niet zonder de zonnebank.

Een kleurtje is leuk, maar voor Hanna is zonnen worden een obsessie geworden. Mensen die streven naar een extreem bruine teint door overmatige blootstelling aan de zon, lopen een aanzienlijk risico op verschillende gezondheidsproblemen. De drang naar een diepe bruine kleur kan leiden tot ernstige zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en een verhoogd risico op huidkanker.

Vaak wordt een diepbruine huid geassocieerd met schoonheid, gezondheid en welzijn, vooral in bepaalde culturen en samenlevingen waar een gebruinde huid wordt gezien als een teken van welvaart of aantrekkelijkheid. Hierdoor kan de druk om een donkere teint te bereiken soms leiden tot roekeloos gedrag in de zon.

Lees verder op de volgende pagina!

Latest Posts

POpulair