Waarom je zelfs in de winter met het raam moet slapen

Met de hoge gasprijzen en de kou van deze week lijkt het slapen met een open raam niet verstandig, maar dat is het wel.

Puk van Meegeren, energie-expert van Milieu Centraal, legt tegen RTL Nieuws uit waarom: Ook al is het kouder, je moet altijd zorgen voor goede ventilatie in je slaapkamer. Ventileren kost wat energie, maar het is geen energieverspilling, want je hebt het wel nodig voor gezonde lucht in huis. Uit onderzoek blijkt dat de lucht in veel slaapkamers ongezond is door te weinig ventilatie. Als je het raam op een kiertje doet gaat het ook niet zomaar vriezen in je slaapkamer. “Het wordt misschien 10 graden, maar echt vriezen in je huis zal niet gebeuren. Ook voor je slaap helpt een open raam. Goede ventilatie heeft namelijk een directe invloed op je slaapkwaliteit. Je valt dan ook makkelijker in slaap.

Lees verder op de volgende pagina!

Latest Posts

POpulair