Identieke tweeling Kate en Sara hebben allebei Tourettes

KATE en Sarah zijn 20-jarige identieke tweelingzussen die beide het syndroom van Tourette hebben. Kate kreeg voor het eerst last van tics toen ze slechts zeven jaar oud was, terwijl Sarah haar tics opmerkte toen ze 15 jaar oud was. Sarah zei: “Met ons beiden Tourette hebben, maakte het veel makkelijker voor ons om onszelf en elkaar te begrijpen.”

De tweeling heeft niet dezelfde ervaringen met Tourette, aangezien hun tics qua aard en intensiteit op verschillende momenten variëren, maar ze merken op dat ze elkaars tics kunnen triggeren. Kate zei: “Onze tics zijn veel actiever als we samen zijn dan wanneer we apart zijn.” De zussen zijn actief op sociale media en delen informatie over hun leven om bewustzijn te creëren en voorlichting te geven over Tourette.

Over het algemeen is de respons positief, maar sommige opmerkingen beschuldigen de tweeling van het faken van hun aandoening. Sarah zei: “Als ik zo wanhopig was naar aandacht, zou ik dit niet doen.”
Kijk het filmpje op de volgende pagina:

Latest Posts

POpulair