Dit zijn de positieve effecten van 30 dagen stoppen met alcohol

Stoppen met het drinken van alcohol doet heel wat met je lichaam en geest. Er zijn een reeks voordelen verbonden aan het (minstens gedurende een periode) stoppen met alcohol. Weten dat deze voordelen er aan zitten te komen, kan extra motiverend zijn om deze keuze te maken!

Voor matige drinkers treden deze positieve effecten al snel op. Als je echter langdurig en overmatig gedronken hebt dan hebben lichaam en geest langere tijd nodig om te herstellen, maar daarna komen de positieve effecten tot uiting.

De eerste dagen zonder alcohol
Bij milde tot matige drinkers start het lichaam snel met ontgiften, wat soms lichte ontwenningsverschijnselen kan geven.
Als je langdurig en overmatig gedronken hebt dan kunnen er in het begin (soms ernstige) ontwenningsverschijnselen optreden.

Als je de dag voordien nog veel hebt gedronken, kan er een kater ontstaan. Om deze symptomen te bestrijden, kan je best zoveel mogelijk water drinken, aangezien je lichaam uitgedroogd is door het alcoholgebruik.

In de eerste dagen van onthouding kan je de neiging krijgen om meer te gaan eten. Stoppen met drinken leidt ons naar voedsel dat rijker is aan koolhydraten. Alcohol verhoogt immers de bloedsuikerspiegel en degenen die stoppen met drinken zullen het gevoel hebben dat ze zich onthouden van suikers. Gelukkig wordt deze nood aan koolhydraatrijk voedsel minder na enkele dagen, al kan het enkele weken duren vooraleer dit helemaal verdwenen is. Probeer zoveel mogelijk groenten en fruit te eten in plaats van snoep of vet.

Tot nu toe klinkt het stoppen met drinken van alcohol nog niet zo positief, maar toch zijn deze symptomen een signaal dat jouw lichaam langzaam aan het herstellen is.

Lees verder op de volgende pagina!

Latest Posts

POpulair