Vanaf deze temperaturen mag jij weigeren om op kantoor te werken!

Je werkgever kan je wel voorzien van extra kleding, zoals dikke handschoenen, maar de vakbond vindt het onaanvaardbaar om te werken in een omgeving zonder verwarming. Bovendien is het niet praktisch om met handschoenen aan te typen. Eerder hebben we al tips gegeven om actief te blijven op kantoor, maar op koude dagen beweeg je vaak minder en voel je je sneller koud.

Wanneer je mag stoppen vanwege de kou, wordt bepaald door de wet die stelt dat de temperatuur op de werkplek gezond moet zijn. Werken in te koude omstandigheden kan leiden tot onderkoeling of ongelukken op gladde oppervlakken. De overheid heeft specifieke regels ter bescherming van werknemers bij buitenwerk. Als de gevoelstemperatuur -6 graden Celsius of lager is, heb je het recht om te stoppen met werken. Veiligheid staat hierbij voorop, en deze regelgeving is bedoeld om de gezondheid en welzijn van werknemers te waarborgen.

Latest Posts

POpulair