Tesla’s gestrand door extreme kou: de accu laadt niet meer op

In het ijskoude weer ondervinden elektrische auto’s, met name Tesla’s, ernstige problemen met hun rijbereik. Talrijke Tesla’s raakten gestrand op een parkeerplaats omdat ze eenvoudigweg niet meer konden worden opgeladen. Fox News berichtte over het opvallende tafereel, waarbij eigenaren machteloos toekeken hoe hun elektrische voertuigen vastzaten.

Volgens een Tesla-eigenaar uit Chicago die met Fox News sprak, wachtte hij al drie uur, maar de accu stond nog steeds op 0 procent. Anderen belden naar Tesla voor hulp, maar tevergeefs. Uiteindelijk moesten diverse Tesla-chauffeurs hun auto laten wegslepen, zoals gemeld door Electrek.

De oorzaak van dit probleem wordt door Electrek toegeschreven aan mogelijke nalatigheid van de eigenaren. Tesla adviseert namelijk om de auto voor te conditioneren voordat deze wordt opgeladen. Normaal gesproken gebeurt dit automatisch wanneer de bestuurder de bestemming invoert in de GPS en op weg is naar een Tesla Supercharger, volgens de website.

Een van de geïnterviewde personen bij Fox gelooft echter dat het probleem niet inherent is aan de voertuigen, maar eerder te wijten is aan problemen met de laadinfrastructuur. Deze recente gebeurtenissen benadrukken de uitdagingen waarmee elektrische auto’s geconfronteerd kunnen worden in extreem koude omstandigheden, en benadrukken de afhankelijkheid van een goed functionerende laadinfrastructuur voor het succes van elektrisch rijden in dergelijke gebieden.

Latest Posts

POpulair