VERWOESTENDE BRAND UITGEBROKEN BIJ PETER GILLIS

In de nacht van zondag op maandag brak er brand uit op het terrein van Peter Gillis, bekend van het omstreden park De Berckt in Baarlo. De brandweer meldde via social media dat twee chalets volledig zijn uitgebrand. De eerste melding van de brand kwam rond 02.30 uur binnen, waarna de brandweer snel ter plaatse was. Na anderhalf uur blussen kon het sein brandmeester worden gegeven. Gelukkig waren er geen personen in de chalets aanwezig tijdens het incident.

De politie is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand, die op dit moment nog onbekend is. De situatie op De Berckt is eerder negatief in het nieuws gekomen. Vorig jaar verloor het park de horecavergunning nadat burgermoeder Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas deze introk. De intrekking was het gevolg van verdenkingen van fraude en strafbare feiten, die naar verluidt gepleegd zouden zijn door de eigenaar, realityster Peter Gillis, bekend van het programma ‘Massa is Kassa’.

Daarnaast mochten op het park geen arbeidsmigranten meer wonen, nadat de gemeente besloot om Gillis een dwangsom van een miljoen euro op te leggen. Deze maatregel volgde op het negeren van regels omtrent huisvesting, waarbij arbeidsmigranten nog steeds op het terrein verbleven tijdens controles.

De brand op De Berckt werpt opnieuw een schaduw over het park en voegt zich bij de reeks controversiële gebeurtenissen die het terrein de afgelopen tijd hebben geplaagd. Het politieonderzoek zal moeten uitwijzen of er mogelijk verbanden zijn tussen het recente incident en eerdere problemen op het park van Peter Gillis.

Latest Posts

POpulair